7.07.2008

Κατά Μάνα, Κατά Κύρη...Καλώς...

Αγαπητοί Ελληνες συμπολίτες και όχι μόνο, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το υπέροχο δρόμο που ονομάζουμε ζωή.

Σε έμαθε η μαμά σου να σέβεσαι τους διπλανούς και να μην ενοχλείς? καλώς...
Σε έμαθαν οι γονείς σου να εκτιμάς τα δώρα της φύσης και να την προστατέυεις? καλώς...
Σου σφύριξαν πως εδώ που ζεις και πατάς, πως ήταν άλλοι πριν από εσένα και πως θα έρθουν κι άλλοι μετά απο εσένα? καλώς...
Κατάλαβες ποτέ πως δεν μπορείς να σεβαστείς τον άλλον αν δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον ευατό, πρώτα από όλα? καλώς...

Επειτα από μια μικρή εκδρομή προς το κάποτε ωραίο Ξυλόκαστρο επιβεβαιώθηκε η άποψη μου για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ του κόσμου.

Αυτού του κόσμου που φωνάζει για τα δάση όταν καίγονται, σπαράζει στους λιγμούς όταν χάνει κάποιο φίλο, συγγενή σε δυστύχημα, αυτού του κόσμου που συμβουλέυει τους πάντες και τα πάντα αλλά στο πρόσωπο του δεν χωράει καμία συμβουλή...

Αυτός ο κόσμος που αγόρασε ωραίες παραθαλάσιες μεζονέτες αλλά δεν μπορεί να μαζέψει κανένα σκουπίδι απο την ακτή, παρά μόνο να πετάει, όυτε να σκεφτεί ότι δεν θέλουν όλοι να γίνουν ραλίστες στην εθνική, αλλά απλά να επιστρέψουν σπίτι τους ασφαλείς!
Αυτός ο κόσμος που προκειμένου να είναι γυαλοιστερή η Μερτσέντα το λάστιχο έτρεχε με πόσιμο νεράκι για 3 τέταρτα!

Σιχτιρίζω και σήμερα την ασέβεια και την μαλακία όλων σας που ποτέ δεν έχετε 1 λεπτό για να σκεφτήτε τους γύρω σας, αλλά το μονο που κάνετε είναι να χαρίζετε απλόχειρα ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον ευατούλη σας.
Στο διάλο όλοι παλιοχαρακτήρες κ σκατόψυχοι, κακομαθημένοι γιάπηδες κ μη, που κρύβεστε ακόμη στο φουστάνι της μαμάς σας για να φάτε ενα ωραίο παστίτσιο.
Αλλά τέτοια είναι η ανατροφή σας, έτσι σας έμαθαν οι μαμάδες σας και οι μπαμπάδες σας, σταρχιδιστές, μονοφαγάδες και λαμόγια.

Κι έτσι θα κάνετε τα παιδιά σας....και μην αναρωτηθείτε όταν θα σας έχουν γραμμένους και ξεχασμένους γιατί έσείς το θελήσατε!!!

Σκέψου, σκέψου, ψάξε στο παρελθόν σου και θα βρεις την αιτία που σε έχει κάνει να συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια να γίνεις...ένας καλυτερος άνθρωπας.

15 σχόλια:

Keep Dreaming είπε...

Mazi sou..

Kalws se vriskw!

thamnos είπε...

Ερασιτέχνη μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να περνάς να ρίχνεις μια ματία.

Spy είπε...

Επ.
Κύριε Τhamne είστε ελαφρώς οφσάιντ σε ένα (και μόνο ένα) σημείο. Όταν μιλάτε σε δεύτερο πληθυντικό σε ποιούς απευθύνεστε; Σε όλους μας; Αυτό δεν είναι μια σχετικώς άδικη τσουβαλοποίηση;
Στρέψτε τα πυρά σας εκεί που πρέπει, και αν θέλετε, μπορείτε να μας παροτρύνετε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.
Μην μας τσουβαλιάζετε όμως όλους μαζί. Αδικείτε και αυτούς που εσείς επιλέξατε για γνωστούς και φίλους σας έτσι.
Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη σας! Αλλιώς θα κρατήσω την αναπνοή μου μλεχρι να (ξανα)γίνω κόκκινος...

thamnos είπε...

Ok, ok κύριε Spy, για να μην σας χάσουμε άξαφνα και λυπηθούμε θα επιδιορθώσουμε τους χρόνους μας...
Το Post λοιπόν απευθύνετε σε ΟΛΟΥΣ ξεχάσαν τις έννοιες σεβασμός, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Αν δεν είστε σε αυτούς μπορείτε άνετα να ρίξετε κι εσείς την πικρία σας και την χολή σας απάνω τους.
Μην σας δω όμως να αφήνετε σκουπίδια στην πλαζ...

Spy είπε...

Τhanx

Albus Genius είπε...

Είναι μάλλον άδικο να τα φορτώνετε όλα στην ατομική ευθύνη του καθένα μας.Και εύκολο άλλωστε.Μπορείτε να δείτε λίγο και τους επηρεασμούς που υφίσταται ο κάθε ένας άνθρωπος χωριστά.Γιατί δεν είναι και ορθό να λέτε ότι ο καθένας χωριστά από μόνος του διδάχτηκε την αξία της μερτσέντας σε σχέση με την αξία του πόσιμου νερού.Πολλές φορές μηχανισμοί αιχμαλωτίζουν και υποχρεώνουν τον καθένα από μας να παίξει ένα ρόλο. Και εφόσον αγαπάτε τη φύση θυμηθήτε τον ψεύτικο κορμοράνο πρίν την εισβολή στο Ιράκ που έκανε το γύρω του κόσμου.Αντί να κατηγορείτε μπορείτε να συννενοηθείτε για να διορθώσετε κάτι που πιστεύετε ότι είναι λάθος.

thamnos είπε...

Albus Genius ευχαριστώ για την επίσκεψη. Δεν φορτώνω σε κανέναν τίποτα παραπάων από αυτά που έιδα.
Οποιος και να μας διδαξε τις αξίες έπειτα από κάποια ηλικία όλοι έχουν την κρίση για να καταλάβουν το λάθος από το σωστό.
Ειλικρινά δεν νομίζω πως με απλή συννενόηση θα διορθωθεί κάτι έτσι απλά. Ακου τις αποφάσεις των ισχυρών G8 που έγινε πρόσφατα και θα δεις πως είναι ουτοποιία η κάθε αθώα σκέψη για διόρθωση.

aKanonisti είπε...

Συμφωνώ με τον θάμνο.. από τον μικρόκοσμο μας ξεκινάνε οι αλλαγές...
Και δυστυχώς ό μέσος ελληνικός μικρόκοσμος sucks!
Δεν με πειράζει το δούλεμα που τρώω με την ψύχωση μου με όλα τα παραπάνω που σχολίασε ο Θαμνος..
με πειράζει οτι καλοί μου φίλοι.. δεν ντρέπονται καθόλου να τα κάνουν...
Παλιά υπήρχε και μια τσίπα.. που σε έκανε να συμμετέχεις σε φιλότιμες προσπάθειες.. Τώρα.. τίποτα..
Ο μικρόκοσμος των χαμένων τομαριών...

thamnos είπε...

Ολοι οι συνεργάτες αυτού του blog σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας και σας επιβραβεύουμε για την τελευταία σας πρόταση!!!!
ΤΟΜΑΡΙΑ...δεν μπορείτε να σηκώσετε μια παλιογόπα από την παραλία!!!

Kwlogria είπε...

Συγνώμη φίλε μου, για τους Έλληνες μιλάς; Έχεις τρελαθεί; Να μαζέψουν σκουπίδια; Μόνο το πράμα τους μπορούν να πλύνουν και να δείχνουν το 4χ4 που χρωστάνε. Μέχρι εκεί. Μη με συγχύζεις σε παρακαλώ που θες και να μαζεύουν! Κάνε μας τη χάρη! Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να έχεις μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου και να έχεις καταφέρει να την κάνεις βόθρο; Πάρα πολύ δύσκολο! Γι'αυτό τελείωνε σε παρακαλώ!

Albus Genius είπε...

G8 η μαγική λέξη ελέγχθει. Τώρα μπορούμε να τσακωθούμε άνετα μεταξύ μας και να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας.Ο μικρόκοσμος που θα παλεύει να μαζέψει τη γόπα και οι αναπτυσσόμενες βιομηχανικά χώρες, ου μην αλλά και οι ανεπτυγμένες, που δεν υπογράφουν τη συνθήκη του Κιότο (Αμερική, Αυστραλία,Ινδία, Κίνα,Βραζιλία κ.λ.π.) Δεν μένει παρά να μου πετάξετε έναν κάδο (made in China) να φορέσω το μπλού-τζίν (made in China) και να μαζέψω όλες τις γόπες της παραλίας.

Spy είπε...

Εμένα με συγχωρείτε για το άσχετον της υπόθεσης, αλλά αυτή τη φωτογραφία του μήνα αριστερά, θα την βλέπουμε για πολλούς μήνες ακόμα; Ποιανού μήνα είναι τελικά; Του Δεκέμβρη;

Και πάλι συγγνώμη για την ενόχληση.

thamnos είπε...

Καλό αντιγόπινγκ λοιπόν, εύχομαι ο κάδος να είναι ανακυκλώσιμος!

Η φώτο είναι του Μηνά απλά είμαι παράτονος.
ουφ

wilma είπε...

Μπράβο ρε παιδί μου! αυτό λέω κι εγώ! Πλύνε τα πιάτα σπίτι σου αλλά μην ανοίγεις τη βρύση στο τέρμα. Μην παίρνεις δέκα χαρτοπετσέτες για να σκουπίσεις μια σταγόνα. Μην ανάβεις τα φώτα από το πρωί γιατί έτσι σου αρέσει. Μιλάμε για σπατάλες και καταστροφές και δεν γυρνάμε μέσα σε αυτή τη μικρογραφία που λεγεται οικογένεια να δούμε τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί αν είναι κόπανος ο Μπους και δεν υπογράφει τη συνθήκη για το περιβάλλον θα πρέπει κι εγώ να το καταστρέφω? Το όλο γίνεται από τα μέρη του και η κοινωνική συνείδηση αποτελείται και από τις δικές μας ατομικές συνείδήσεις. Αμάν αυτή η γυάλα του εαυτούλη μας.

_Korinaki_ είπε...

Δυστηχώς είναι τόσο θλιβερό...