11.20.2008

Πως η πουτάνα γίνεται madam ?


Είχα και έχω έναν πολύ καλό φίλο που έκραζε την συμβία του γιατί ασχολείτο με το blog της και της έσουρνε τα μύρια όσια για το ηλεκτρονικό ημερολόγιο και για τον χρόνο που διέθετε σε αυτό.
Αρχικά το έβρισκε ανούσιο και χάσιμο χρόνου χωρίς κανένα νόημα.


Ο καιρός πέρασε και άλλαξε άποψη και γνώμη, το είδε από εδώ το είδε από εκεί, πήρε πίσω τα μισά από αυτά που της έσερνε, μην ρίξει και τον εγωισμό του, και αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του blog και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.


Ένα εξαιρετικά όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα και πολύ πλούσιο σε θέματα και απόψεις, με γραφή που θα την ζήλευαν αρκετοί bloggers, τα σχόλια καθημερινά αυξάνονται και οι e-φιλίες επίσης. Ο χρόνος που διαθέτει είναι πολύς και τον ευχαριστεί σε βαθμό να ξεχνάει ηθελημένα τους γύρω του παντελώς και να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να δώσει άλλη μία εκπληκτική ανάρτηση ή σχόλιο.


Ένα ωραίο βράδυ λοιπόν μεταξύ μπύρας και μπίρι μπίρι δημιούργησε για λογαριασμό μου το blog που διαβάζετε.
Δειλά δειλά λοιπόν άρχισα κι εγώ να σκέφτομαι φωναχτά και να δίνω το στίγμα μου στη blogσφαιρα.


Ένα άλλο όμορφο βράδυ σχολιάζαμε την κατάσταση που δημιουργείτε στα διάφορα blogs, τι είπε ο ένας, τι απάντησε ο άλλος κλπ. κοινώς blogoκουτσομπολιό.


Κάνοντας ένα σχόλιακι του στυλ… ρε μεγάλε μας έχεις τρελάνει με το τάδε post… πήρα την στενάχωρη απάντηση… ίσα ρε Θαμνάκο που εσύ ανεβάζεις ότι mail σου στέλνουν και νομίζεις πως γράφεις post.


Γλουπ, κατάπια την γλώσσα μου και άλλαξα συζήτηση. Από τότε δεν είπαμε τίποτα πάνω στο θέμα, έχουν περάσει 2 εβδομάδες και εμένα με τρώει, με τρώει η ατάκα του.


Η παραπάνω αληθινή ιστοριούλα με έβαλε σε προβληματισμούς, πως ένας άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό κατέκρινε τα blogs και δήλωνε απαξίωση απέναντι τους σε μεγάλο βαθμό τώρα έχει γίνει τρανός blogger και μάλιστα με ισοπεδώνει (έστω και φιλικά) επειδή το δικό μου συγγραφικό ταλέντο είναι μικρότερο ή διαφορετικό από το δικό του.


Για να μην πάει αλλού η σκέψη σας αυτό που θέλω να καταλάβω είναι πως μπορούμε σε χρόνο dt να αλλάζουμε απόψεις και παράλληλα να φτάνουμε σε σημεία τόσο μεγάλης αυτοαναίρεσης ώστε ο ηλίθιος να γίνετε έξυπνος και η πουτάνα madam.
Εύκολα τελικά...

13 σχόλια:

wert01gf είπε...

Τελικλα, μόνο όταν τα παίρνει κρανίο ο thamnos μας θυμάται! (χαχα) Δυστυχώς, στο μάταιο τούτο κόσμο, που ζούμε.. που ο καθένας είναι ότι δηλώνει.. που η λέξη ανισότητα, σου φέρνει αμέσως στο μυαλό τη θέση σου στην κοινωνία, είναι λίγο έως πολύ σαχλαμάρα να διεκδικούμε πρωτιές σε τόσο ανούσια θέματα. Μπαίνουμε κι εμείς έτσι σε αυτό το τριπάκι. Το blog είναι ημερολόγιο. Και έτσι πρέπει να λειτουργεί. Είναι προσωπικό. Δεν θα έπρεπε να δέχεται κριτικής η αισθητική του καθενός μας, μέσα από τα γραπτά ή έστω τις επιλογές του. Εμάς μας ενδιαφέρεις. Και σε διαβάζουμε. Τσίμπησα ένα καρπό κι έφυγα. Τα ξαναλέμε.

Nikos Lioliopoulos είπε...

O typos tin exei kolisei gia ta kala tin arwstia. Kai pes toy na mh psaxnei giatreia , einai aniati.As sinexisei ws to telos. Milaw ek peiras!
y.g. sorry gia ta greekliss

syn-epikouros είπε...

Εδώ φίλε μου κάποια Ζιζέλ ή κάπως έτσι, έγινε επίσημη σπόνσορας της τιμιότητας του νομάρχη Ζορό και κατ επέκταση του μεταρρυθμιστή μας μπουλούκου, κι εσύ αναρωτιέσαι για κάτι τόσο παλιό όσο και το επάγγελμα?
Τα δέοντα.

manetarius είπε...

επ! Εδώ έγινε ο Μπούς πλανητάρχης κι εσύ μας μιλάς για απλά πράγματα;;
Άσ' τον τρελλό στην τρέλλα του!

Α μπιεντό! (ωχ...έγινα μαντάμ)

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Απορία γέννησα για τους προβληματισμούς σου
κι εσύ είσαι η αιτία
Πρέπει να αναγνωρίσεις τώρα
αυτήν την απορία σαν σωστός _ _ _
(συμπλήρωσε ότι τίτλο θέλεις)

Αχ! σαν να μας βλέπω
Εγώ, εσύ και η απορία μας !
λολ

beth είπε...

Λοιπόν είμαι χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιου ανθρώπου. Αλλάζω γνώμη συνεχώς και για πράγματα που ηρωικά μάχομαι ενάντια την επόμενη στιγμή γίνομαι φαν. Κυρίως για θέματα μουσικής.
Λοιπον ως οφίσιαλ πουτανα-μαντάμ εχω να σου υπογράψω πως όλα αυτά ειναι κόμπλεξ δικά μας (πουτάνα-μαντάμ) ανασφάλιες και καλά κανεις και μας κράζεις. Την καλησπέρα μου θάμνε

aKanonisti είπε...

Δεν με πειράζει να αλλάζει ο άλλος γνώμη... μου την σπάει να κάνει κριτική για κάτι που δεν ξέρει...
΄
Μη μασας ωρέ...
Την πλάκα μας κάνουμε...
Και άμα γουστάρουμε ανεβάζουμε μέιλς.. άμα γουσταρουμε ανεβάζουμε τσόντες.. και αμα γουστάρουμε δεν ανεβάζουμε τίποτα...

Χαλαρά....

Εκτός και αν ονειρεύεσαι βλογοκαριέρα... που δεν το έχω πάρει χαμπάρι...
:-))))

thamnos είπε...

OYΦ!
Πλέον ησύχασα, παρόλο που οι γνώμες σας είναι διαφορετικές καταλαβάινω πως κάποιοι έχουν την ανάγκη να αλλάζουν απόψεις και κάποιοι άλλοι όχι, τουλάχιστον όχι έυκολα.
Εγώ θα κρατήσω τον ενθουσιασμό μου και θα προχωρήσω στην ανάρτηση του επόμενου...mail!

ασημωνης είπε...

και για να συνεχισω απο κει που σταματησαν οι maxos και manetarius , εδω εγινε ο Καραμανλης πρωθυπουργος......

wilma είπε...

Θαμνάκο σκέφτομαι τα εξής:
Αυτοαναίρεση: Έχουμε δικαίωμα να αλλάζουμε γνώμη, αλλά η αυτοαναίρεση όταν γίνεται σπορ και κουραστική είναι και ανούσια. Όταν αλλάζουμε στάση διαρκώς,ουσιαστικά κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά.
Άλλο λοιπόν η μαγκιά να πω ότι αναθεωρώ την άποψή μου διότι αποδεικνύεται λανθασμένη κι άλλο το είπα ξείπα διότι έτσι με βολεύει.
Αν και εσύ στάθηκες κυρίως στην αυτοαναίρεση, εμένα μου φάνηκε πιο άσχημο το σχόλιο με το Mail και Post. Για τους εξής λόγους:
Και το μεγαλύτερο συγγραφικό ταλέντο να είσαι δεν δικαιούσαι να προσβάλεις τους άλλους. Τελεία.
Αν εσένα σου αρέσει να ανεβάζεις mail που σου έκαναν εντύπωση έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Υπάρχει κανόνας που να λέει ποια είναι η θεμιτή θεματολογία? Βέβαια το να μη μου αρέσει η θεματολογία σου είναι δικαιωμά μου, το να σε κοροιδέψω όμως για αυτό, είναι αγένεια.
Μερικές φορές απορώ με το blogging έχω την εντύπωση ότι μέσα στην προσπάθεια μας να γίνουμε αρεστοί, καταντάμε ανταγωνιστικοί και πετάμε κουταμάρες. έτσι είναι καλέ μου το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς ;)

FRAXIOSNAXOS είπε...

ΘΆΜΝΕ ΠΡΙΝ ΓΡΆΨΕΙΣ ΚΆΤΙ ΝΑ ΒΟΥΤΆΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΆΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΟΥ,.
ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΈΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΊΕΣ.
ΣΑΣ ΕΡΙΞΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ.

Stylianos είπε...

Για ποιό πράγμα να πρωτομιλήσει κανείς σ' αυτή τη χώρα και να μην αλλάζει ναάλογα με το κέφι του καθενός... Εδώ έχουμε χάσει ταυτότητα, πολιτισμό και ηθικές αξίες και σε πείραξε ο κολλητός σου;;;
Σε λίγο θα ζούμε σε "άλλη" χώρα και δεν θα το πάρουμε και χαμπάρι...
Welcome to greek reality...
Υπομονή όμως, στην επόμενη ζωή θα είναι καλύτερα...

panikos kai fovera είπε...

μη μου νευριάζεις!!!calm down!!!
εδώ το ασχημόπαπο έγινε κύκνος...